Izložba arhitektonskih rješenja Trga kralja Tomislava

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Velika Gorica, 4. prosinca 2012. – u auli gradske vijećnice iduća dva tjedna moći će se razgledati idejna arhitektonsko-urbanistička rješenja stambeno poslovnog kompleksa u bloku između trga Kralja Tomislava i Šenoinog puta u Velikoj Gorici, kao dijela budućeg redefiniranja središnjeg gradskog trga i okolnih područja.

Investitor ovog prvog velikog investicijskog zahvata u centru grada nakon dugo vremena, je velikogorička građevinska tvrtka Lapor d.o.o. koja je na natječaj pozvala renomirane hrvatske arhitekte: Tomu Plejića, Leu Pelivan, Mirona Hržinu, Roberta Jonathana Lohera, Marka Cvjetka, Nenada Kondžu, Sonju Tadej i  Sašu Randića. Izborna komisija odabrala je radove Nenada Kondže i Sonje Tadej na osnovu kojih će se u daljnjoj razradi dobiti konačan prijedlog uređenja ovog vrijednog prostora.

Projekt u zoni trga predviđa poslovne sadržaje, niz ugostiteljskih i trgovačkih prostora te javnu garažu na dvije podzemne etaže. U zoni uz Šenoin put smješta se stambeni objekt s pedesetak stanova veličine od 35 do 100m2. Sve zone prožete su zelenilom.

Investitor očekuje da će tijekom 2013. godine dovršiti potrebna ispitivanja, izradu projektne dokumentacije i ishoditi sve potrebne dozvole. Početak gradnje očekuje se u proljeće 2014. godine.

O investitoru: Povijest Lapora d.o.o. seže još u daleku 1971. kada je započeo s radom obiteljski obrt za radove u niskogradnji i prijevozu. Lapor d.o.o. je izrastao u modernu građevinsku tvrtku koja na nivou grupe zapošljava 150 inženjera i građevinskih stručnjaka.

Lapor grupa, osim građevinske tvrtke Lapor d.o.o., uključuje i kamenolome Žakanje i Gorjak, te betonaru Velika Ves. Grupa posjeduje licence u građevinarstvu i vodnom gospodarstvu, licence za obavljanje cestovnog prijevoza te koncesijska odobrenja za eksploataciju kamena.

Kontakt:

info@lapor.hr
telefon 01 6219783
telefaks 01 6219784